top of page

TAROT FALINA NASIL BAKILIR?

tarot falına nasıl bakılır.png

Tarot falını öğrenmek için hazırladığım bu yazımda size tarotu özet bilgi olarak aktaracağım. Ayrıntılı tarot falı öğrenmek isteyenler kardeş sitemiz tarotika.com üzerinden ücretsiz tarot kursuna başlayabilirler.

Tarot falı nedir?

Tarot falı özünde numerolojik, astrolojik ve sembolik bağlantıların olduğu 78 kart kullanılarak yapılan bir kehanet yöntemidir. Her ne kadar günümüz tarotçuları tarot falına bakmayı yalnızca sembolik yorum olarak değerlendirse de tarotun numerolojik bağlantıları da oldukça güçlüdür ve yoruma dahil edilmelidir. Bir başka deyişle numeroloji öğrenmeden tarot öğrenilmez.

Tarot falı yorumculuğunda numerolojik bağlantıların dışında astrolojik ve sembolik bağlantılar da bulunmaktadır. İyi bir tarotçu olabilmek için numeroloji, astroloji ve bilinçaltı semboller dili (rüya tabiri) yorumculuğu da gerekir. Çünkü tüm bu sözü geçen alanlar aslında aynı dili konuşurlar ve sembollerin anlamı rüyalarda da tarotta da aynıdır. Peki tüm bunları öğrenmek yeter mi? Elbette hayır. İyi bir tarotçu olabilmek için bu bilgileri sezgilerinizle birleştirmeli ve tarot falını yorumlamalısınız.

Tarot falı bakmanın kuralları var mıdır? Cevap hem evet hem hayır. Her tarotçu kendi tarot dünyasının hükümdarı gibi çalışır ve hangi kartın neyi temsil edeceğini ve hangi haneye koyulması gerektiğini belirler. Eğer tarot falına bakmayı öğrenmek istiyorsanız ilk bilmeniz gereken kartların size kural koymayacağı tüm kuralları koyan kişinin siz olması gerektiğidir.  Kartlarınızla konuşun, onlarla iletişime geçin ve onların da sizinle iletişime geçmesini sağlayın.

Tarot kartları hakkında kısa bilgi:

Tarot 78 mistik karttan oluşan bir kehanet yöntemidir. Tarot, bazılarına göre fal bazılarına göre yalnızca bir bilinçaltı iç gezinti metodudur. Tarotun amacı bilinçaltımızın derinliklerine inerek bize nerede durduğumuza ve nereye gittiğimize ışık tutmaktır. Tarot her ne kadar Ortaçağ Avrupa kültürüne göre resmedilmiş gibi görünse de tavsiyeleri her çağa ve her kültüre özdeşleştirilebilir.

Tarot iç dünyamıza ve bilinçaltımıza inerek olaylara farklı bir açıdan bakmamızı kolaylaştırır. Aslında Tarotun yapmaya çalıştığı iç dünyamızda gizlenmiş bilgileri ortaya çıkararak kaybettiğimiz yolu bulmamızı sağlamaktır. Tarot kartları bazılarına göre fal değil sadece tavsiye araçlarıdır.

Tarot kartları sadece resimsel kehanet yöntemi olarak değerlendirilmemelidir. Her kartın bir astrolojik değeri, sayısı bir de elementi vardır ve kartları tanımak için onların bu bağlantıları hakkında da bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Örneğin iki kartın birbiriyle olan iletişimi en güzel o kartların element ve gezegen ilişkilerine bakılarak yapılabilir. Biri ateş biri su olan iki kartın birbirini çekici değil birbirini itici ve nötrleştirici etkisi bulunmaktadır. 

Tarot kartları her biri kendi hikayesi, sembolizmi, numerolojik ve astrolojik değerleri olan 78 kartlık bir destedir. Her kartın bir kişiliği ve anlamı vardır fakat bu anlamlar aslında ezberlenmesi gereken anlamlar olmamakla beraber her devre, kültüre ve kişiye uyarlanabilecek anlamlardır. Ayrıca her kart bize mutlaka dinlenmeye değer  bir tavsiye getirmektedir ve bu tavsiye aslında kartı gören kişinin yaşadığı durumla ilgilidir.

 

Tarof falı, kartlarda yön ve zaman:

Birçok tarotçunun hata yaptığı konulardan biri de tarot falı bakımlarında kartlarda yön ve zaman bulmadır. Tarot kartlarında zaman aslında iki şekilde bulunur: birincisi her karttan bir önceki kart onun yakın geçmişi (bir vakit öncesi) ve bir sonraki kart da yakın geleceği (bir vakit sonrası) olarak yorumlanmalıdır. Örneğin, büyücü kartının her ne kadar geçmişi olmasa da geçmiş kartı deli olarak kabul edilir. Çünkü büyücü var olmayan bir şeyin var oluşunun başlangıcını temsil ederken deli bu var oluştan hemen öncesi olan “yokluk” ya da “hiçlik” dönemini yansıtır.

Tarot falı bakarken yön ve zaman arayışında bir yöntem de kartların bakış yönüyle yukarıdaki yöntemi birleştirmektir. Bir kart hangi karta bakıyorsa onun geleceği (hangi yöne gittiği - sonuçlar) o kart kabul edilirken bu bakış yönünün tam tersi de geçmişi (nereden geldiği – sebepler) kabul edilir. Tarot falı yorumculuğunda tüm bunları hislerle birleştirerek soru soran kişiye en uygun cevabı vermek gerekir.

 

Tarot falı nasıl yorumlanır?

 

Rastgele çektiğimizi sandığımız Tarot kartları aslında rastgele çekilmezler. Kartların karıştırılmasından seçilmesine kadar her şey zihnimizin yönlendirmesiyle gerçekleşir. Elimizin biri seçtiğimiz kartlara götürmesi, kartı koyduğumuz hane hatta kartı ters mi yoksa düz mü açacağımıza dair her şey bizim verdiğimiz kararla olmaktadır. Dolayısıyla kendi zihnimiz tarafından seçtiğimiz Tarot kartlarının mutlaka bizim için söyleyecekleri vardır. Tarotta 78 kart olmasına rağmen seçilen kartların birbiriyle eşzamanlı olarak belirmiş olmaları kesinlikle tesadüf değildir. Burada şu soruyu sormak yerindedir: “Acaba ben mi kartları seçtim, yoksa kartlar mı beni seçti?”

  

Tarot, resim ve sayıların kombinasyonundan oluşan sembolik bir dille bizimle konuşur. Tarotu öğrenmek aslında bu sembolik dili öğrenmek ve sezgilerin de yardımıyla kartların verdiği mesajı anlamaktan başka bir şey değildir. İyi bir Tarotçu ancak kartların dilini öğrendiği ve hislerinin yardımıyla bu dili tercüme etmeye başladığı zaman iyi bir Tarotçudur. Kartların üzerindeki objeler ve sayılar gerçek hayatta yaşadığımız olaylar, kişiler ve düşüncelerin simgesidir ve bu olaylarla ilgili bize bilgi sunmaktadırlar. Tarotun  dilini öğrenmek isteyenler semboller diliyle de alakalı olmak zorundadırlar. Bu kartlar karşılaştığımız kişilerle, olaylar ve durumlarla ilgili bizlere gizli bir dille ipuçları sunmakta ve bizimle konuşmaya çalışmaktadırlar.

 

 

Peki Tarot falına bakmak için ne yapmamız gerekir? Tarotun kuralları nelerdir?

Kural 1: Tarot falının sadece resimsel bir alan olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Sezgileriniz güçlü değilse ayrıca tarot falını sadece resimlere bağlı yorumlayacaksanız istediğiniz sonucu elde edemeyebilirsiniz.

Kural 2: Sadece sezgiler de kartların yorumlanmasında yeterli değildir. Tarotun gizemli kartlarının her ne kadar ezberlenmesi gereken belirli anlamları olmasa da temaları ya da yansıttıkları enerjiler vardır. Bu enerjiler her duruma ya da her kişiye hatta hayatımızın her alanına uyarlanabilecek şekilde kullanılabilirler. Örneğin, bir kart bir kişiye evliliği işaret ederken başkasına boşanmayı işaret edebilir. Ya da buna benzer şekilde bir kart aşk hanesinde mutlu haberleri getirirken finans hanesinde bunu yapmayabilir. İyi bir tarotçu kartların enerjisini her durumda ya da her hanede algılayabilecek yeteneğe sahip olmalıdır.

Kural 3: Tarot falı basit bir fal ya da kehanet yöntemi değildir. Sadece resimlere ya da sadece sezgilere bağlı yorum yapılmamalıdır. İyi bir tarotçu hem tarotun ve bilinçaltının semboller dilini bilmeli hem de sezgileriyle bu dili birleştirebilmelidir.

Kural 4: Tarot falı yorumculuğunda bütünsel yaklaşmanın önemi büyüktür. Kartlar asla birbirinden bağımsız yorumlanamazlar. Örneğin, bir kartın bakış yönü daima onun geleceği, gitmek istediği yön, arzuları, istekleri ya da yaşam yönüdür. Bakış yönünün tam tersi ise nereden geldiği, geçmişi, neden yaşanan duruma düştüğü gibi bilgiler verir. Dolayısıyla tarot falına bakan kişi semboller dili ve hisleriyle yorum yaparken kartların bakış yönlerini de dikkate almalıdır.

Kural 5: Kartların bakış yönünün dışında tarotta bir bütünsellik de kartların birbirleriyle iletişimleri ve birbirlerine verdikleri enerjisidir. Örneğin, tarotun en güçlü kartı güneş kartıdır ve tıpkı güneş doğduğunda karanlığın kaybolması gibi  güneş kartının açık olduğu bir açılımda tüm karanlık kartların etkisi azalır ya da tamamen nötr hale gelir.

Kural 6: Tarot fal gibi görülse de başlı başına yan dalları olan bir ilim olarak kabul edilmelidir. İyi bir tarotçu olabilmek için numeroloji, astroloji ve semboller dili de öğrenilmelidir. Aksi taktirde tarota yalnızca yüzeysel bakılır.

Tarot falı ve numeroloji:

Tarot falının özü numerolojidir ve her kart bir sayının enerjisi ve karakteristik özellikleriyle yüklüdür. Dolayısıyla tarot falı öğrenmek isteyen birinin ilk yapması gereken numeroloji bilgisine sahip olmaktır. Çünkü numeroloji bilmeden bakılan tarot falı büyük ihtimalle yanlış yönlendirici olacaktır. Tarot falı yalnızca semboller diline bağlı kalınarak yapılmamalı sayıların gizli enerjileri de göz önünde bulundurulmalıdır.

 

Tarot ve numerolojiye dikkatle baktığımızda aslında kartlarla sayıların tam olarak aynı titreşim ve davranışları gösterdiğini gözlemleriz. Örneğin, tarot falında deli kartının özünde sıfırın enerjisi olan “hiçlik” ve maddi dünyadaki tüm sınırlandırmalardan özgürlük bulunmaktadır. Çünkü sıfır aslında fiziksel alemin değil bir bebeğin henüz ana rahmine bile düşmediği doğum öncesi ruhlar aleminin sayısıdır. Bu yüzdendir ki deliyi gören için bazen bir hamilelik, bazen bir başlangıç arifesi teması yatar. Fakat, tarot falında sözü geçen hamilelik bazen bir bebeğin değil bir fikrin hamileliği (oluşum süreci) olarak karşımıza çıkabilir. Belki de henüz ilham almadığınız bir süreçtesiniz fakat bir anda bir şey olacak aklınıza bir fikir ya da proje gelecek ve yaşamınızda her şey bir anda değişecek.

 

Tarot falı büyücü kartında bir sayısı daima bir milat, başlangıç ve yeni bir kapının açılmasına işaret eder. Büyücüden önceki kart olan deli kartı aslında sıfır numeroljik değerine sahip bir karttı ve bir “hiçlik” sembolü idi. Yani elde avuçta bir şeyin olmadığı, bir şeylerin henüz bizim için somutlaşmadığı bir dönemi temsil ediyordu. Fakat şu anda çektiğiniz kart büyücü. Yani, yok olanın var olma aşamasına girdiği o noktada bulunuyorsunuz. Daha önce sizin için “yok” olup şimdi “var” olan her ne ise büyücü kartı sizin için onu temsil ediyor. Belki yaratıcılığınızı ya da içinizden gelen ilhamı kullanarak yaşamınızda o kadar önemli bir sayfa açtınız ki bu sayfanın ne kadar önemli olduğunu henüz bilmiyor olabilirsiniz.

 

Tarot, bir sayfayla özetleyemeyeceğimiz kadar geniş ve kapsamlı bir alandır. Tarot hakkında çok daha fazlasını ücretsiz tarot kursumuza göz atarak öğrenebilirsiniz. Hepinize başarılar!

bottom of page